Senaste nyheterna
Därför måste Zelenskyj mobilisera fler soldater

Därför måste Zelenskyj mobilisera fler soldater

Ukrainas sparkade överbefälhavare Valerij Zaluzjnyj hävdar att fler soldater måste mobiliseras – annars kan kriget mot Ryssland vara förlorat.– En allmän mobilisering har ännu inte skett i Ukraina. Det är rimligt att så sker, säger Håkan Gunneriusson, docent i krigsvetenskap.– Om Ukraina ska kunna driva ut ockupanterna krävs inte bara vapen från väst, utan även fler soldater, menar Patrik Oksanen, säkerhetspolitisk expert vid tankesmedjan Frivärld.

Läs hela nyheten

Mest läst idag

De populäraste nyheterna idag, från de största nyhetskällorna

Sveriges besök en gåva till en pressad Orbán

Svenska Dagbladet

Sveriges besök en gåva till en pressad Orbán

Statsminister Ulf Kristerssons resa till Budapest på fredagen är en gåva till Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Efter en pedofilskandal på hemmaplan och flera förlorade slag i EU behöver han visa att han har vänner.

Lägsta befolkningsökningen i Sverige på 22 år

SVT Nyheter

Lägsta befolkningsökningen i Sverige på 22 år

Under 2023 minskade barnafödande i Sverige och nu är antalet födda barn per kvinna det lägsta som uppmätts av SCB. När det gäller Sveriges befolkningsökning är även det den lägsta sedan 2001.

Expressen och UNHCR  i samarbete för Ukraina

expressen

Expressen och UNHCR i samarbete för Ukraina

Kriget har pågått i två år. Familjer har splittrats och folk har tvingats fly för sina liv. Nu går Expressen och FN:s flyktingorgan UNHRC ihop och startar en insamling där pengarna öronmärks till organisationens arbete i landet.

Nu öppnar regeringen för svensk uranbrytning

expressen

Nu öppnar regeringen för svensk uranbrytning

Tidöpartierna tillsätter en snabbutredning för att åter göra uranbrytning tillåtet i Sverige.Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) kallar förbudet för en stoppkloss.– Det är inte klokt att vi måste hantera uran som avfall, säger hon.